2 Şubat 2014 Pazar

Evde Kolay Kaymak Yapımı




Ev yapımı ürünlerin tadı bir başka oluyor.Kaymak da onlardan bir tanesi. Yalnız bu kaymak başka kaymak :)Bu pratik kaymak.Üstelik yapımı kolay olduğu kadar lezzetli de.Ben bu tarifi yapalı 5 ay oluyor. Dışarıdan almıyorum.Diğer kaymaklardan çok farkı yok.Deneyince göreceksiniz.

Malzemeler:

1 Kutu Çiğ Krema (200 ml)
1 Çorba Kaşığı Nişasta (Mısır tercihim-Buğday da olabilir)
1 Çay Bardağı Süt

Yapılışı:

-Tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta pişirin.(Cıvık veya çok çok katı olmamasına dikkat edin)
-Küçük kare borcama döküp bir gece buzdolabında bekletin.Sabaha üzerine bal döküp yenmeye hazır kaymağınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder